Denumire: Fundatia Montessori din Romania
Brand: Fundatia Montessori din Romania
Judet: Bucuresti
Localitate: Bucuresti
Adresa: Str Precupetii Vechi nr 26

Pedagogia Montessori este adresată copiilor din categoriile de vârstă 0-18 ani, acelora înzestrați sau copiilor cu probleme de sănătate și are o vechime de peste 100 ani. Printre personalitățile care au absolvit această metodă pedagogică sunt: Barack Obama, familia regală Britanică, familia regală Daneză și Suedeză, Garcia Marques, Proprietarii Google, Yahoo, Amazon, Graham Bell etc.  

Fundația Montessori din Romania continuă demersul pedagogiei Montessori început în România încă din perioada interbelică, în 1934, la Congresul Montessori de la Roma, când țara noastră a avut cea mai numeroasă delegație alcătuită din 20 persoane.

Principalul scop al Fundației Montessori din România este de a contribui la dezvoltarea pedagogiei Montessori în România într-un cadru European și la standarde europene. În acest sens ne dorim un parteneriat cu toți membrii comunității din România și Europa în scopul formării de cadre didactice calificate și în dezvoltarea altor proiecte comune, în măsura confirmării unui interes reciproc.

Viziunea noastră „Ajută-mă să fac singur” este aceea de:

  • a desfășura programe educaționale din arii curriculare de pedagogie Montessori și extracurriculare de dezvoltare a abilităților
  • a crea centre educationale - grădinițe, școli, licee, cluburi - Montessori gratuite
  • a oferi sprijin financiar și logistic instituțiilor, cadrelor didactice, părinți și tuturor persoanelor interesate de formare, informare și lucru în pedagogia Montessori
  • organizarea de evenimete culturale și spectacole caritabile
  • dotarea centrelor proprii și producerea de materiale pedagogice Montessori

Misiunea Fundației Montessori din România este de a oferi mijloace necesare în termeni operaționali, organizatorici și financiari.

Valorile pe care le promovăm sunt de orientare spre finalitatea misiunii noastre prin:

  • respectarea integrității și a unei politici comune tuturor participanților la acest proces
  • solicitarea sprijinului actorilor implicați în acest proces și a celor care îl pot sprijini
  • profesionalism la standarde internaționale superioare

 ATELIERE MONTESSORI

Motto: Copilul nu este o vază pe care să o umpli cu apă, este un izvor pe care să îl lași să tâșnească. Maria Montessori

Scopuri directe și indirecte ale activităților Montessori

Scop direct: dezvoltarea motricității fine și grosiere, rafinarea mișcării, cunoașterea prin intermediul simțurilor, rafinarea aprecierii senzoriale, asimilarea de activități ordonate, cunoașterea și dezvoltarea limbajului, introducerea noțiunilor de grație și curtoazie, experimentarea socializării la nivel de microgrup social, prezentarea regulilor de grup.

Scop indirect:

Individual: pregătirea pentru scriere, inițierea și autonomia îngrijirii personale și a mediului, dezvoltarea capacității de concentrare, dezvoltarea gândirii logice de la stânga la dreapta, pregătirea pentru gândirea matematică, încarnarea logicii ordinii, exersarea socializării, învățarea regulilor, dezvoltarea stimei și încrederii în sine, crearea autonomiei și cunoașterea limitelor și libertăților.

La nivel de grup: dezvoltarea unei comunicări la nivel de microgrup social, crearea unei atitudini proactive, inițierea unor aptitudini de training, coaching, mentoring și în același timp de creativitate mimetică, participarea prin inițiativă civică și percepția ca individ parte a comunității cu constiență a valorii de sine.

Back to top
Contactează-ne ACUM